Zilele Muzeului Comunicațiilor și Informaticii – 9-10 iulie 2016

Muzeul Comunicațiilor și Informaticii, filială a Muzeului Militar Național Regele Ferdinand I a organizat în week-end-ul 9-10 iulie, prima ediție a evenimentului Zilele Muzeului Comunicațiilor și Informaticii, o reinterpretare evalouată a tradiționalei manifetații Zilele Transmisioniștilor MIlitari. Muzeul este localizat în orașul Otopeni în Cazarma U.M. 01668, pe veche linie de centură în cazarma istorică ,,Fort 3 Otopeni’’  la 12,5 km pe șoseaua București – Ploiești.

Oficiile de deschidere au fost susținute de domnul dr. general-maior (r) Ion Cerăceanu, un ofițer de carieră și apreciat istoric militar, fondatorul și patronal spiritual al instituției muzeale. În continuare au fost depuse 3 coroane de flori la troița eroilor transmisioniști, de reprezentanții mai multor structuri din cadrul MApN și defilarea reconstituitorilor prin fața oficialităților. Asociația Deutsches Freikorps și Asociația Tradiția Militară au fost singurele asociații de reconstituire istorico-militare la eveniment, ai căror membrii au fost îmbrăcați în uniforme militare din epoca Marelui Război. Prezentările de protocol militar au fost urmate în cele două zile de ședințe de tragere cu arme de airsoft pentru desemnarea celui mai bun țintaș al asociației.

Publicul de toate vârstele a avut la dispoziție o ofertă diversificată ce a cuprins: evoluția asociațiilor de reenactment, vizitarea standurilor ce aparțineau editurii Militare și colecționarilor de antichități, trageri cu arma de calibru redus tir, plimbări cu poneii și muzică de fanafară.

Ne-am bucurat de ospitalitatea și de plăcuta companie a gazdelor, cărora le-am promis că vom reveni la următoarea ediție a evenimentului.